Hit går Dina pengar

Hit går Dina pengar

Keren Kajemet Sverige jobbar i nära samarbete med vårt huvudkontor i Jerusalem. Varje år nominerar KKL-JNF i Jerusalem ett antal projekt som alla KKL länder kan adoptera och därmed ansvara för finansieringen. KKL Sverige har genom åren genomfört ett stort antal projekt. De mest kända på senare år är etablerandet av Sverige Parken, vattenforsknings projektet Ambassadors Forest i öknen söder om Beér Sheba och planteringen av Raoul Wallenberg skogen i närheten av Haifa. Den senaste tiden har KKL Sverige fokuserat på projekt i Negevöknen i södra Israel.

Keren Kajemet Sverige har följande aktuella projekt:

  • Vi planterar just nu 20.000 träd som blir det svenska bidraget till att bygga den gröna ringen runt ökenstaden Beér Sheba.
  • Vi bygger en terapeutisk grön utomhusmiljö åt barnhuset Amit, som tar hand om barn och ungdomar med särskilda behov, ofta från trasiga familjeförhållanden.
  • Vi ser det som vår uppgift att tränga undan öknen och bidra till att David Ben-Gurions vision för Negevöknen förverkligas. Vi kommer därför att fortsätta med projektinsatser i Negevöknen.
  • Vi renoverar David Ben-Gurions hus i kibbutzen Sde Boker i Negev öknen 50 km söder om Beer Sheva. Vi anlägger en ny trädgård och rustar upp museet över Ben-Gurions liv och gärning. Detta skapar arbetstillfällen inom turistnäringen eftersom platsen besöks av tusentals turister varje år.