Festkonsert

KKL Sverige är medarrangör till 'Israel 70 år - Festkonsert i Stockholms Stora Synagoga'

den 7 mars 2018 | Jubileum Med den Internationellt hyllade pianisten Gil Shohat och sopranen Daniella Lugassy i en oförglömlig konsert med repertoar av israeliska och internationella klassiker.

Söndag 13 maj klockan 17:00. Entré, 200 kronor för medlemmar i Judiska församlingen, övriga 250 kronor.

Obligatorisk föranmälan till john.gradowski@jfst.se senast 6 maj.

Gil Shohat är en internationellt hyllad kompositör, dirigent och pianist. Både hemma och utomlands betraktar publik och kritiker Gil Shohat som en av de ledande israeliska musikerna i sin generation. Forbes magazine, såväl som fem av Israels största tidningar, har förklarat Shohat att vara "Den viktigaste och mest inflytelserika personligheten i klassisk musik i Israel." Gil Shohat har tilldelats Konst- och brevorden från den franska regeringen (2009). Premiärministerns pris för komposition (2003) och första pris för komposition från Arthur Rubinstein International Society (1998).

Daniella Lugassy började tidigt uppträda på den stora scenen tillsammans med både Israels filharmoniska orkester och opera. Vid 24 års ålder sjöng hon under Maestro Zubin Mehtas ledning, och ett år senare under Maestro Roberto Abaddo. Daniella har sedan dess utvidgat sin sångrepertoar och släppte sitt första crossover-album 2014. I sitt debutalbum, tillförde hon några av de mest kända och odödliga popsångerna som spelats in, en klassisk musikalisk touch, vilket avslöjade hennes unika röst för publiken, som inte var så välbekant med operavärlden. I september 2016 blev hon inbjuden av den kände ryskgrekiske tenoren Mario Frangoulis och Grammy-vinnaren, dirigent Jorge Calandrelli att sjunga på den historiska Odeon of Herodes Atticus i Aten.

Program & regi: Lizzie Oved Scheja

Arrangör: Judiska Församlingen I samarbete med Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod, Vänskapsförbundet Sverige Israel, KKL/Keren Kajemet och SMDA/Svenska Magen David Adom