Cykelbana

80 meter lång cykelbana

den 12 oktober 2017 | Framtidstro Keren Kajemet planerar nu för en 80 meter lång pumptrack cykelbana i Mitspe Ramon - mitt i Negev-öknen. Banan blir en turistattraktion för besökare och en fritidssysselsättning för dem som flyttar dit.

Keren Kajemet, vars cykelleder har gjort mycket för att uppmuntra cykelsporten i Israel, planerar nu för att utveckla en 80 meter lång pumptrack cykelbana i Mitspe Ramon – mitt i Negev-öknen.

Banan blir en turistattraktion för besökare och en fritidssysselsättning för dem som flyttar dit.

Denna terrängbana kommer att byggas i närheten av stadens inomhussporthall och inkluderar en cykelslinga med jord-, trä- och stenbeläggning, en asfaltstig, cykelställ, bänkar, växter och bevattning, gräsmattor, en drickfontän, en soptunna, informationsskyltar och vägskyltar.

Banan blir utmärkt för fysisk träning och motion i en säker miljö. Banan är lämplig för cyklister på alla nivåer och kommer att fungera som en trevlig och attraktiv turistattraktion, men också som en ungdoms- och familjeaktivitet som förbättrar regionens möjligheter till fritidsaktiviteter.

Cykling har blivit alltmer populär i Israel och är ett av de bästa sätten att tillbringa tiden i naturen: det är roligt, hälsosamt och miljövänligt. Familjer kan njuta av cykling ihop och entusiaster kan hitta olika typer av cykelleder som passar deras behov.

Att leva och bo i Negev:


Projektet ligger väl i linje med Keren Kajemets målsättning att att bidra till att skapa förutsättningar för människor att bo och leva i Negev. Mitspe Ramon grundades 1951 som ett arbetsläger för de människor som byggde vägen till Eilat.

Under åren flyttade många nya invandrare till området och idag är Mitspe Ramon ett blomstrande samhälle med cirka 5000 invånare. Staden ligger på kanten av den berömda Makhtesh Ramon, en kraterliknande formation, den största i sitt slag i världen. Keren Kajemet har en rad projekt i staden och dess närhet. Mitspe Ramon har blivit ett centrum för turistaktivitet i öknen och har ett stort antal hotell, pensionat och rum för turister.

Mitzpe Ramons borgmästare heter Roni Marom. Roni vann en jordskredsseger i valet 2013.

Han flyttade till samhället för att han uppskattade öknen, tystnaden, de underbara vyerna och det fantastiska vädret.


– Mitzpe Ramon är ett härligt samhälle med människor med olika bakgrund. En våg av immigranter kom från Nordafrika på 1960-talet och från Ryssland på 1990-talet, säger han.

– Det finns en grupp ortodoxa här, det finns en militäranläggning i närheten och de senaste 15 åren har flera flyttat hit på grund av livskvaliteten som finns här.

Nära Sde Boker Mitzpe Ramon ligger 15 mil norr om Eilat och nio mil söder om Beer Sheva. Endast några mil norrut ligger Sde Boker, dit David Ben Gurion flyttade år 1953. För Roni Marom är David Ben Gurion något av en modern profet.

– Han hade en stor vision och flyttade hit på grund av denna vision som han ville genomföra genom att leva i öknen och bli en jordbrukare, säger Roni Marom, som själv är född i norra Israel, men vars föräldrar flyttade från Tunisien respektive Marocko på 1950-talet.

– För David Ben Gurion var det en dröm som blev verklighet. Han ville inte bara prata om denna dröm, utan ville förverkliga sina drömmar om att bygga upp Israel.

Genom att bidra till att utveckla Mitspe Ramon pumptrack-bana stöder du både en hälsosam sport- och fritidsaktivitet för lokalbefolkningen, samtidigt som samhällets turistattraktion ökar, vilket skapar arbetstillfällen och ger möjligheter till försörjning.